Kompanitë e udhëtimit protestojnë në mënyrë te organizuar, kolonë autobusash në hyrje të Prishtinës

  • E.K /
  • 19 mars 2021 - 10:54
 Kompanitë e udhëtimit protestojnë në mënyrë te organizuar, kolonë autobusash në hyrje të Prishtinës

Autobusët e transportit rrugor të udhëtarëve si shenjë proteste do të parakalojnë sot nëpër kryeqytet, kjo për shkak të mossubvencionimint nga Qeveria e Kosovës.

Lexues të medias kanë dërguar video ku shihet që nga Veterniku deri në hyrje të Stacionit të Autobusëve e gjithë rruga është e mbushur më autobusë.

Në paralajmërimin e Shoqatës së Transportit Rrugorë është bërë e ditur se autobusët do nisën nga Stacioni i Autobusëve në Prishtinë për të arritur tek objekti i Qeverisë së Kosovës.

Të mërkurën kur edhe filloi grevë-protesta e ku u ndërpre qarkullimi i transportit të udhëtarëve urban-periferik dhe ndër urban në gjithë vendin, kryetari i Shoqatës së Transportit Rrugor të Udhëtarëve dhe Ministrisë së Infrastrukturës. Ruzhdi Kurtishaj paralajmëroi nisjen e mbi 1 mijë autobusëve drejt objektit të qeverisë.

(Kosova Sot Online)