Vdes një i burgosur në Spitalin e Pejës

  • E.K /
  • 02 prill 2021 - 11:20
 Vdes një i burgosur në Spitalin e Pejës

Shërbimi Korrektues i Kosovës ka njoftuar se sot në mëngjes ka vdekur një i burgosur me inicialet M.S. Ai ka  qenë nën kujdes mjekësor që nga pranimi, në vitin 2017.

Sipas SHKK’së, ai ka pasur sëmundje kronike, si dhe ka qenë i shtrirë në Stacionarin e Burgut.

“Shërbimi Korrektues i Kosovës, njofton opinionin publik se sot rreth orës 08:50 në Spitalin Rajonal të Pejës, ka ndërruar jetë i burgosuri M.S viti i lindjes 1941. I burgosuri, që nga pranimi, në vitin 2007, ka qenë nën kujdesin mjekësor të burgut dhe të konsultantëve mjekësor specialist.  I njejti  për shkak të sëmundjeve kronike si; insuficiencë e zemrës, mushkërive dhe diabet ka qenë i shtrirë në Stacionarin e Burgut”, thuhet në njoftim.

Komunikata e plotë:

Shërbimi Korrektues i Kosovës, njofton opinionin publik se sot rreth orës 08:50 në Spitalin Rajonal të Pejës, ka ndërruar jetë i burgosuri M.S viti i lindjes 1941.

I burgosuri, që nga pranimi, në vitin 2007, ka qenë nën kujdesin mjekësor të burgut dhe të konsultantëve mjekësor specialist.

I njejti  për shkak të sëmundjeve kronike si; insuficiencë e zemrës, mushkërive dhe diabet ka qenë i shtrirë në Stacionarin e Burgut.

Për shkak të përkeqësimit të gjendjes shëndetësore, me 12.03.2021, është referuar në SP të Pejës.

Që nga ajo kohë është trajtuar në këtë institucion në mënyrë të vazhdueshme nga kardiologët, pulmologët dhe specialistët e tjerë.

Për shkak të moshës dhe sëmundjeve kronike nuk ka arritur që të tejkaloj këtë gjendje dhe si pasojë, përkundër kujdesit të shtuar të stafit mjekësor të SP të Pejës, ka ndërruar jetë.

Organet kompetente janë duke i zhvilluar procedurat ligjore.

(Kosova Sot Online)