E konfirmuar: Së pari seanca për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhje, pastaj ajo për zgjedhjen e presidentit

  • G.G /
  • 02 prill 2021 - 15:37
E konfirmuar: Së pari seanca për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhje, pastaj ajo për zgjedhjen e presidentit

Shefja e GP të VV-së, Mimoza Kusari-Lila, në një konferencë për media ka thënë se së pari është thirrur seanca e jashtëzakonshme për amandamentimin e Ligjit për Zgjedhje, e nëse ka vullnet të deputetëve për të qëndruar në sallë atëherë do të caktohet edhe ajo për presidentin.

“Kryesia e Kuvendit do të trajtojë amandamentin për Ligjin për Zgjedhjet në mbledhjen e radhës. Ne kemi kërkuar që seancën e parë të jashtëzakonshme ta kemi sot, me pikën e vetme për amanadmentin për Ligjin për Zgjedhje. Nga procesi I fundit zgjedhor kemi parë një mobilizim të madh të mërgatës por ai vullnet nuk është përkthyer në futjen e rezultatit përfundimtar zgjedhor. Ne kemi dhënë premtimin kryesor që Ligji i Zgjedhjeve do të ketë prioritet që do të prek këtë pjesë. Kandidatja e parë për presidente është Vjosa Osmani dhe kandidati i dytë është Nasuf Bejta dy kërkesat janë protokoluar pranë sekretarisë së Kuvendit”, ka thënë Kusari-Lila.

Ajo tha se nëse ka vullnet të deputetëve që sot të jenë në sallë pas seancës së jashtëzakonshme që do të mbahet për amandamentimin e Ligjit për Zgjedhjet atëherë do të caktohet edhe sanca e jashtëzakonshme për presidentin.

“Nëse kjo përfundon brenda pak orëve, ne do të caktojmë menjëherë edhe seancën e radhës për votimin e presidentit të Kosovës”, tha ajo.

(Kosova Sot Online)