QKUK dhe spitalet rajonale të mbushura më pacientë me COVID-19, ky është numri

  • E.K /
  • 05 prill 2021 - 12:59
 QKUK dhe spitalet rajonale të mbushura më pacientë me COVID-19, ky është numri

Në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme, të cilat trajtojnë pacientë me COVID, sipas raportit të punës për datën 3 prill 2021, janë të hospitalizuar 912 persona.

“747 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë.

78 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve.

34 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore

736 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë”, thuhet në njoftim.

Në QKUK janë të shtrirë 366 pacientë:

15 në gjendje të rënduar

310 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

321 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave

Klinika Infektive, 115 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 84 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno), 54 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 86 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 6 paciente

Mjekimi Intensiv -COVID, 15 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 6 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 546 pacientë:

19, në gjendje të rënduar shëndetësore

437, të konfirmuar pozitivë

415, me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 118 pacientë

Spitali i Gjakovës, 93 pacientë

Spitali i Pejës, 88 pacientë

Spitali i Gjilanit, 115 pacientë

Spitali i Ferizajt, 63 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 44 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 25 pacientë

(Kosova Sot Online)