Fotografi të rralla e të vjetra të Prishtinës e Prizrenit që datojnë nga viti 1913

  • E.K /
  • 10 prill 2021 - 16:32
Fotografi të rralla e të vjetra të Prishtinës e Prizrenit që datojnë nga viti 1913

Francezi, Albert Kahn gjatë vitit 1913 kishte vizituar Kosovën e që kishte shkrepur fotografi në disa qytete të vendit tonë.

Midis 1909 dhe 1931 së bashku me disa miq mblodhën 72,000 fotografi me ngjyra dhe 183,000 metra film. Këto formojnë një rekord unik historik të 50 vendeve, të njohur si Arkivat e Planetit . Kahn ndrroi jetë në moshën 80 vjeçare.

Gjatë vitit 1913, ai kishte vizituar disa vende të Ballkanit e ndër të tjera edhe Kosovën, duke sjell fotografi nga qyteti i Prishtinës, Prizrenit, Fushë Kosovës e Lipjanit.

Fushe Kosovë, 6 Maj 1913

Fushe Kosovë, 6 Maj 1913

Dy shitës farë, Prishtinë, 4 maj 1913

Shitës rrobash, Prishtinë, 4 maj 1913

Jean Brunhes vëzhgon katër hebrenj dhe turq, Prishtinë, 4 maj 1913

Xhamia dhe kulla e sahatit, Prishtinë, 4 maj 1913

Prizren 9 maj 1913

Prizren 9 maj 1913

Prizreni 9 Maj 1913

Prizreni 7 maj 1913

(Kosova Sot Online)