Londër: Pishina në qiell, me pjesën e poshtme transparente

  • E.K /
  • 28 April 2021 - 15:19
 Londër: Pishina në qiell, me pjesën e poshtme transparente

Lodra po përgatitet të hapë strukturën më të madhe të pavarur të pishinës akrilike në botë – një pishinë me fund të tejdukshëm që qëndron 115 metra mbi tokë.

EcoWorld Ballymore tha se Pishina e Qiellit lidh historitë e 10 rrokaqiejve të Kopshteve të Ambasadës në lagjen Nine Elms të Londrës.

Pishina, e projektuar për të qenë struktura më e madhe e pavarur e pishinës akrilike në botë, u krijua nga arkitektët e Arup Associates, inxhinierët Eckersley O’Callaghan dhe dizajnerët e akuariumit Reynolds.

E planifikuar të zbulohet zyrtarisht në maj, pishina në fjalë është 82 metra e gjatë dhe shtrihet nga një ndërtesë në tjetrën, me një fund transparent që lejon notarët të shikojnë drejt në tokë.

“Teksa notoni, mund të shikoni poshtë. Do të jetë si të fluturosh”, tha për CNN drejtori i Eckersley O’Callaghan – Brian Eckersley.

Pishina është mbi tre metra e thellë dhe përmban gati 415 tonë ujë.

(Kosova Sot Online)