Shoferi i taksisë humb patentën pasi braktisi gruan e verbër me qenin udhëzues në një cep të rrugës

  • E.K /
  • 29 prill 2021 - 14:44
 Shoferi i taksisë humb patentën pasi braktisi gruan e verbër me qenin udhëzues në një cep të rrugës

Një shoferi taksie iu mor patenta pasi i tha një pasagjereje të verbër se do i duhej ta fuste qenin e saj udhëzues në bagazh.

Në gjykatë u tha se Shamal Hussein Majid refuzoi të merrte gruan në fillim, para se të këmbëngulte që ajo të vendoste qenin e saj në pjesën e pasme dhe të paguante 10 £ për të pastruar automjetin. Pas kësaj, ai e la atë buzë rrugës.

Majid apeloi kundër vendimit të Këshillit Wolverhampton për të marrë patentën e tij, por Gjykata e Magjistraturës Dudley rrëzoi lutjen e tij.

Avokati Amy Groves, i shpjegoi gjykatës se si Majid kishte refuzuar fillimisht klienten me një qen udhëzues nga Molineux Stadium. Më pas ai i tha që do e fuste qenin në bagazhin e automjetit dhe do i merrte 10£ për ta pastruar më vonë.

Majid tha në gjykatë se ishte alergjik ndaj qenve, pavarësisht se nuk kishte një certifikatë përjashtimi që e vërtetonte këtë. Më pas ai e la të vetëm gruan e verbër në një cep të rrugës dhe u largua.

Gjykatësi i rrethit Wheeler nuk ka pranuar asnjë provë që ai ka dorëzuar në seancën dëgjimore dhe i thotë që nuk e beson atë aspak.

Menaxheri i rregullimit tregtar të këshillit, Chris Howell, tha: Lënia e një personi me atë problem në anë të rrugës është e pafalshme dhe sigurisht jo standardi i lartë që ne presim nga shoferët tanë të licencuar të cilët të gjithë i nënshtrohen trajnimit të ndërgjegjësimit të aftësisë së kufizuar për të siguruar që ata janë të vetëdijshëm për detyrimi ligjor për të mbajtur qen ndihmës pa asnjë pagesë shtesë. Kur një shofer ka një gjendje mjekësore që do t’i ndalonte ata të mbanin qen ndihmë, kjo duhet të verifikohet në mënyrë të pavarur përmes testimit mjekësor dhe lëshohet një certifikatë përjashtimi

(Kosova Sot Online)