Ky qytet ofron një gotë birrë për këdo që vaksinohet kundër Covid-19

  • E.K /
  • 06 maj 2021 - 08:19
 Ky qytet ofron një gotë birrë për këdo që vaksinohet kundër Covid-19

Guvernatori i New Jersey Phil Murphy ka premtuar një birrë  për çdo të rritur në shtet që vaksinohet kundër koronavirusit në maj.

Guvernatori shkroi në llogarinë e tij në Twitter: “Ne po fillojmë një program vaksinimi dhe birre për të inkurajuar banorët e kualifikuar të New Jersey mbi moshën 21 vjeç që të marrin vaksinimin. Çdo banor i New Jersey që merr dozën e parë të vaksinës në maj dhe sjell certifikatën e vaksinimit te birraria pjesëmarrëse, “Ai do të marrë birrë falas”, shoqëruar postimin e tij, me një listë të birrarive.

Vlen të përmendet se oferta e guvernatorit të New Jersey nuk u mbështet nga të gjithë komentuesit, disa për shembull, e konsideruan qëllimin e autoriteteve për të marrë “ryshfet” nga banorët përmes alkoolit.

Qendra Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve thotë se më shumë se 105 milion njerëz janë vaksinuar plotësisht (në dy doza) kundër “Covid-19” në Shtetet e Bashkuara, dhe ky numër përbën më shumë se 31% të popullsisë së vendit, ndërsa më shumë se 147 milion njerëz në Shtetet e Bashkuara kanë marrë një dozë të vaksinës.

(Kosova Sot Online)