38-vjeçari udhëton në këtë jetimore çdo ditë gjatë Ramazanit me djalin e tij

  • G.G /
  • 11 May 2021 - 13:00
38-vjeçari udhëton në këtë jetimore çdo ditë gjatë Ramazanit me djalin e tij

Yahya Edward Hendrawan, një mësues 38-vjeçar Indonezian, vendos të bëhet si palaço para se të  japë mësim, gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, në bibliotekën e tij në Tangerang, provinca Banten, Indonezi.

“Kur u kërkojmë fëmijëve të lexojnë Kuran, është paksa e vështirë. Por nëse ai është si palaço, ata ndiejnë se shkojnë në klasë me qëllim argëtimi ,” tha Hendrawan.

38-vjeçari udhëton në këtë jetimore çdo ditë gjatë Ramazanit me djalin e tij pesë vjeçar, Mirza, i veshur si një palaço.

Babai dhe djali zakonisht kalojnë rreth një orë duke aplikuar makijazh para se të takohen me fëmijët.

“Ai i ndihmon fëmijët të krijojnë një interes për të lexuar, gjë që do të zvogëlojë kohën që ata kalojnë duke luajtur me telefona ose pajisje dhe do të ketë një ndikim të jashtëzakonshëm në zhvillimin e tyre”, tha Junaedi, prindi i një fëmije që ndjek klasat e leximit të Hendrawan, i cili pëlqen shumë Indonezianë, shkon me një emër.

(Kosova Sot Online)