Qeveria zvicerane më 26 maj pritet të lehtësojë më tej masat

  • E.K /
  • 22 maj 2021 - 11:29
 Qeveria zvicerane më 26 maj pritet të lehtësojë më tej masat

Vazhdon të ulet numri i infeksioneve të reja në Zvicër, 16% e popullsisë janë vaksinuar.

Zvicra ka relaksuar më tej kufizimet e saj Covid-19, në një kontekst të stabilizimit të infeksionit dhe niveleve të shtrimit në spital. Ndërkohë, vaksinimi vazhdon të përshpejtohet.

Qeveria zvicerane do të vendosë më 26 maj nëse do të lehtësojë më tej kufizimet në fund të muajit.

Nëse kushtet e lejojnë, Zvicra do të dilte nga një “fazë mbrojtjeje” dhe do të hynte në një “fazë stabilizimi”, thanë zyrtarët qeveritarë më 12 maj.

Kjo do t’u mundësonte restoranteve të hapen totalisht dhe numri i njerëzve që marrin pjesë në ngjarjet publike të rritet.

Përhapja e vaksinimeve vazhdon të përshpejtohet (midis 60,000-90,000 goditje në ditë). Mbi 3.9 milionë doza Covid-19 u administruan midis fundit të dhjetorit dhe 19 majit. Rreth 16% e popullsisë janë plotësisht të vaksinuar.

Një total prej 10.200 njerëzish kanë vdekur në lidhje me Covid-19 në Zvicër, në popullsinë totale prej 8.6 milionësh, shkruan Swissinfo.

Një certifikatë Covid-19 pa falsifikim do të jetë në dispozicion deri në fund të qershorit për këdo që është vaksinuar, është rikuperuar ose është testuar kohët e fundit negative për koronavirus.

Po ashtu infeksionet janë ulur në raportin e përgjithshëm, BAG vlerëson se ulja e infeksioneve të reja është një sinjal i mirë, por, lehtësimet duhet të bëhen me kujdes.

(Kosova Sot Online)