Përgjimi i Merkel, Gjermania i kërkon sqarime Shteteve të Bashkuara

  • G.G /
  • 31 maj 2021 - 13:30
Përgjimi i Merkel, Gjermania i kërkon sqarime Shteteve të Bashkuara

Gjermania i kërkon sqarime autoriteteve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës pas raportimit se inteligjenca ka përgjuar zyrtarët më të lartë të vendit.

Raportime janë kritikuar edhe në të kaluarën nga vetë kancelarja, Angela Merkel, e cila në 2013-ën i pati thënë presidentit të athershëm Barack Obama se përgjimi i miqve është i papranueshëm.

“Qeveria federale ka marrë shënim raportin dhe është në kontakt me të gjitha organet përkatëse kombëtare dhe ndërkombëtare për sqarim. Si çështje parimore, dhe ju tashmë e dini këtë, unë do t’ju kërkoja të kuptoni se qeveria federale nuk komenton hapur mbi çështjet që kanë të bëjnë me aktivitetet e inteligjencës. Kjo nuk është deklaratë nëse një situatë është e zbatueshme ose jo. Qeveria gjermane raporton për këto çështje pranë organeve të mbledhjes së konfidencialitetit të parlamentit”, u shpreh zëdhënësi i qeverisë gjermane.

(Kosova Sot Online)