Vendi që ua kthen paratë e pushimit nëse është moti i keq

  • E.K /
  • 17 June 2021 - 14:34
 Vendi që ua kthen paratë e pushimit nëse është moti i keq

Shiu gjithmonë prishë planet e pushimeve, megjithatë në Itali disa plazhe ka menduar për turistët. Disa plazhe atje t’i kthejnë paratë nëse bie shi, dhe nuk arrinë të shijosh pushimet me diell.

Plazhi “Abbronzati o rimborsati” dhe dy plazhe tjera në Jesolo të Venedikut paraqerin principin e rikthimit të parave.

Duke qenë të dëshpëruara në tërheqjen e turistëve ata kanë vendosur të bëjnë marrëveshje me të cilën vizitorëve u ofrohet kthimi i të hollave nëse bie shi gjatë qëndrimit të tyre. Marrëveshja vlen për secilin turist i cili do ta kalojë pushimin veror atje.

“Mundohemi ta bëjmë Jesolon destinacion detar të popullarizuar për turistët e Italisë dhe Evropës”, thonë përfaqësuesit e plazheve atje.

Turistët të cilët do të pagujnë një euro më tepër kur marrin ombrellë do të kthejnë prapa paratë nëse dita e tyre shkatërrohet për shkak të shiut, por kjo vlen vetëm nëse ka mbi 3 milimetra shi ndërmjet orës 11 dhe 17.

Rrethina e Venedikut tërheqë 20 milionë turistë çdo vit. Por, Jesolo ka probleme me turizmin viteve të fundit për shkak të motit të keq.

(Kosova Sot Online)