Engima e vështirë: Lëvize një vijë për të zgjidhur ekuacionin

  • E.K /
  • 21 qershor 2021 - 14:06
 Engima e vështirë: Lëvize një vijë për të zgjidhur ekuacionin

Enigma të ndryshme “rrëmojnë ” trurin tonë dhe shpesh nuk i japin asaj qetësi. Kjo është pa dyshim një prej tyre!

Sot ju sjellim një enigmë interesante matematikore-logjike.

Detyra është e thjeshtë: lëviz vetëm një vizë për të zgjidhur ekuacionin.

Edhe pse tingëllon e thjeshtë, në praktikë është një rast tjetër.

Zgjidhja:

Zhvendosni vizën me + për të zgjidhur -. Pastaj vendoseni në 6 për të formuar 8.

Enigma zgjidhet!

(Kosova Sot Online)