Kujdes me dezinfektantët në makinë, rrezik për shpërthim

  • E.K /
  • 24 qershor 2021 - 10:42
 Kujdes me dezinfektantët në makinë, rrezik për shpërthim

Që prej fillimit të pandemisë dezinfektanët janë bërë pjesë e jetës sonë të përditshme.

Por përdorimi i tyre kërkon disa masa paraprake për të shmangur incidentet, dhe veçanërisht shpërthimin e dezinfektantit brenda makinës.

Sipas  udhëzimit të lëshuar nga Departamenti i Zjarrit në Oconomowoc në Wisconsin, SHBA, shoferët nuk duhet të lënë shishen e dezinfektantit  në makinë, sepse lëngu që ai përmban ka rrezik të lartë të marrë flakë.

Autoritete thonë se nëse shishja me dezinfektantë e ekspozuar  ndaj temperaturave të larta në makinë, ka probabilitet të lartë të shpërthejë.

Në çdo rast, do të ishte mirë të përdorimi i dezinfektantëve brenda (ose jashtë makinës) të bëhet me kujdes, sidomos në  sezonin e verës.

(Kosova Sot Online)