KEDS paralajmëron ndërprerje të rrymës në këto komuna

  • E.K /
  • 02 korrik 2021 - 08:40
 KEDS paralajmëron ndërprerje të rrymës në këto komuna

KEDS ka njoftuar se si rrjedhojë e punimeve në rrjet, në disa zona në Kosovë do të ketë ndërprerje të energjisë elektike.

Në një komunikatë për media, KEDS ka bërë të ditura zonat dhe orarin e ndërprerjeve.

Prishtinë

TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

LP 10kV Keqekoll Hajkobill (Kodi: 14016004)  në dy termine prej orës 10:00 deri 10:05 dhe prej orës 14:55 deri në ora 15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndërsa të tensionit të mesëm.

 TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV  Mutivoda (Kodi: 14016004086 )  prej orës 10:00 deri 15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

3.

TS 35/10 kV Mazgit do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Babin Movc 2 (Kodi: 15019005073)  prej orës 10:00 deri 15:00

Vendet: TS Babimoc 2.

Arsyeja: Punimet në rrjetin e tensionit të ulët 0,4 kV ne  Babmoc.

4.

TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

LP 10kV Grashticë – Radashec (Kodi: 14016001)  në dy termine prej orës 10:00  deri 10:05 dhe prej orës 14:55 deri në ora 15:00

Vendet: Grashtic dhe  Radashec.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit të tensionit të mesëm.

5.

TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Cervadiket Keqekollë (Kodi: 14016004031)  10:00   deri në ora 15:00

Vendet: Cervadikët Keqekollë.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

6.

TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Zllashi (Kodi: 10014001021)  10:00   deri në ora 15:00

Vendet: fshati  Zllash.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Prizren

1.

TS 110/10kV Prizreni 3  do të ndërprehet:

LP 10kV  Levisha (Kodi: 31000012)  prej orës 12:00 deri në ora 13:00

Vendet: Levisha, Sporti, Njegoshi, Aradha e Sharrit, Ujësjellësi, Qyteti, Jabllanica dhe  Novosela.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

2.

TS 110/35/10kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

LP 10kV  Rahoveci (Kodi: 30000015)  prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Euro Graniti, Atmaxha I, Atmaxha II, Tupeci I, Tupeci II, Tupeci III, Landovica, Tulltorja I, Tulltorja II.

Arsyeja: Përforcim apo ndërrim i shtyllave të TM  të dëmtuara dhe përforcimi i përçuesve.

3.

TS 110/10kV Prizreni 3  do të ndërprehet:

LP 10kV  Kurilla (Kodi: 31000011)  prej orës 11:00 deri në ora 12:00

Vendet: Kurila 1,Kurila 2,Kurila 3,Kurila 4,Kurila 5,Maraqi

Arsyeja : Shqyrtimi I mbrojtjes rele

4.

TS 110/10kV Prizreni 3  do të ndërprehet:

LP 10kV  Ujësjellësi (Kodi: 31000013)  prej orës 13:00 deri në ora 14:00

Vendet:

Arsyeja : Shqyrtimi I mbrojtjes rele

5.

TS 110/10kV Prizreni 3  do të ndërprehet:

LP 10kV  Shkolla e Muzikës (Kodi: 31000016)  prej orës 14:00 deri në ora 15:00

Vendet: Qendra e Qytetit,Shadervani,Shkolla e mesme Gjimnazi,rr.Ismet Jashari-Kumanova.

Arsyeja : Shqyrtimi I mbrojtjes rele. 1.

TS 110/35/10kV Theranda do të ndërprehet:

LP 10kV Studenqani 2 (Kodi: 32000024)  prej orës 09:00 deri në ora 11:00

Vendet: Fshatrat: Dobërdelan, Reshtan, Samadrexhë, Peqan I vogel dhe Studençan.

Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve të tensionit të mesëm.

6.

TS 110/35/10kV Theranda do të ndërprehet:

LP 10kV Studençani 1 – Gurthyesi (Kodi: 32000018)  prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Dobërdelan, Reshtan, Samadrexhë dhe Studençan.

Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve të tensionit të mesëm.

Pejë

1.

TS 110/10(20)kV Peja 2 do te ndërprehet:

Dalja 10kV Kastrati (Kodi: 51000007 ) prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Lagjja Dardania, Llozhani, Zllopeku, Poqesta, Belinca, Dobërdoli, Babiqi, Pistoni dhe Sedefi.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të thyera dhe pastrim traseje.

2.

TS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:

Dalja 10KV Dobrusha  (Kodi: 50052001) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Prekallë, Dobrushë, Kashicë, Dobrusha e Epërme, Staradran, Elshan, Berisha, Mavraj, Llugat e Poshtme dhe të Epërme dhe Ruhot.

Arsyeja: Pastrim traseje.

3.

TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Barani (Kodi: 53000002)  prej orës 11:00 deri në ora 12:00

Vendet: fshatrat: Baran, Baran i Epërm, Baran i Ulët, Broliq, Buqan, Dubovik, Gllogjan (një pjesë), Isniq (një pjesë), Kamenicë (një pjesë), Kosuriq, Kotradiq, Kryshec, Llugagji, Nepole, Papiq (një pjesë), Prapaqan, Qallapek, Rashiq, Turjakë, Turjakë e Epërme, Turjakë e Ulët, Vranoc, Vranoc i Vogël dhe Vranoc i Madh.

Arsyeja: Bartja e rrjetit të tensionit të mesëm.

Mitrovicë

 1.

NS 110/10kV Vushtria 2 do të ndërprehet Stabiliment te TS Bahri Kuqi prej orës 10:30 –16:00

Trafostacionet që do të mbesin pa tension:

TS  10/0.4 kV      Studime e Ulët-1(Rashicët)         (Kodi:    73000009012)

TS  10/0.4 kV      Bahri Kuqi 2        (Kodi:    73000009035)

TS  10/0.4 kV      Karaqë  (Kodi:    73000009019)

TS  10/0.4 kV      Begaj (lagja Kaçanolli-Tërstena) (Kodi:    73000009029)

TS  10/0.4 kV      TSSH-Begaj Lagja Hajra  (Kodi:    73000009032)

TS  10/0.4 kV      Studime e Eperme          (Kodi:    73000009013)

TS  10/0.4 kV      Studime e Eperme          (Kodi:    73000009011)

TS  10/0.4 kV      Studime e Ulët-3 (Gerxhalit)       (Kodi:    73000009014)

TS  10/0.4 kV      Sfaraqak i Eperm              (Kodi:    73000009015)

TS  10/0.4 kV      Gojbulë-1 (Serbet)          (Kodi:    73000009016)

TS  10/0.4 kV      TSSH-Lagja Istrefi             (Kodi:    73000009031)

TS  10/0.4 kV      Gojbulë-2 (Serbet)          (Kodi:    73000009017)

TS  10/0.4 kV      Miraqë (Kodi:    73000009018)

TS  10/0.4 kV      Skromë-1            (Kodi:    73000009021)

TS  10/0.4 kV      Shilovicë              (Kodi:    73000009020)

TS  10/0.4 kV      Skromë-2            (Kodi:    73000009022)

TS  10/0.4 kV      Bozhlan                (Kodi:    73000009023)

TS  10/0.4 kV      Gumnisht-1        (Kodi:    73000009024)

TS  10/0.4 kV      Gumnisht-2        (Kodi:    73000009025)

TS  10/0.4 kV      Korollovë             (Kodi:    73000009026)

TS  10/0.4 kV      Vesekovc            (Kodi:    73000009027)

TS  10/0.4 kV      HAXHA COMPANYSH.P.K.            (Kodi:    73000009030)

TS  10/0.4 kV      HAXHA COMPANYSH.P.K.            (Kodi:    73000009033)

Vendet: Studime e Ulët, Karaqe, Begaj, Studime e Epërme, Sfaraqak, Gojbule, Miraqe, Skrom, Shilovicë, Bozhlan, Korollë, Gumnisht dhe Veskovec.

Arsyeja: Projekti rruga Bahri Kuqi – Investim në rrjetin e tensionit e mesëm, të ulët dhe në nënstacion.

Punime në projekte investive

 Ferizaj

 1.

Në NS 110/35/10kV Bibaj do të ndërprehet:

LP 10kV Rahovica me (kod: 40000014) nga ora 09:00 deri 13:00

Vendet: fshatrat: Bibaj, Talinovc i Muhaxherëve, Softaj, Sazli, Pojatishtë, Rahovicë dhe Papaz.

Arsyeja:  Energjizimi i linjes ne kuader te projektit investiv

2.

Në NS 110/35/10kV Bibaj do të ndërprehet:

LP 10kV Fshatrat me (kod: 40000002) nga ora 09:00 deri 13:00

Vendet: Fshati i Vjetër, Dardania, Sojeva, Mirosala, Bibaj dhe Zllatari.

Arsyeja:  Energjizimi i linjës në kuadër të projektit investiv.

Punime nga palët e treta

03.07.2021

Prizren

1.

TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Malësia e re (Kodi: 31000030)  prej orës 10:00  deri ne ora 13:00

Vendet: Malësia e Re, F.sh. Legjenda, afariste: Mullini Rexhep Ukaj, Firma Vesel Rexhaj, Fabrika e lëngjeve Novak.

Arsyeja: Përmirësimi i vërejtjeve nga komisioni për pranim teknik, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

2.

TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Korisha (kodi: 31000010) prej orës 10:00  deri në ora 13:00

Vendet: Lubizhda I, Lubizhda II, Lubizhda III, Gani Zekaj, Lagjeja Ahmetaj, Kamila, Bosch, Eda, Grupi i Bizneseve.

Arsyeja: Përmirësimi i vërejtjeve nga komisioni për pranim teknik, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

3.

NS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja Abi (Pemtaria) (Kodi: 30000011)  prej orës 10:30 deri në ora 11:30

Vendet: “ABI&ELIF” në rrugën 438 Tirana.

Arsyeja: Testimi dhe kontrollimi i relesë.

Gjakovë

1.

TS 110/10kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

LP 10kV Gjakova I  (kod: 81000115) në dy termine nga ora 07:00 deri 07:15 dhe nga ora 11:45 deri 12:00

Vendet: rrugët: Aleksandër Moisiu, Anton Çeta, Azem Hajdari, Bashkim Idrizi, Besim Bistrazhini (një pjesë), Dëshmorët e Lirisë (një pjesë), Elena Gjika, Faik Konica, Ylli Morina(pjeserisht) dhe Uashingtoni.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punes pa tension, largimi i sistemit të tensionit të mesëm (STM).

2.

TS 110/10kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS-12    (kod: 81000115356) nga ora 07:00 deri 12:00

Vendet: rrugët: një pjesë e rrugës Uashingtoni.

Arsyeja: Demontimin e shtyllës 9/315 dhe vendosja e kabllove në shtyllen e re 9/1000, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Prishtinë

1.

TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Nr.27 Normalja (Kodi: 11000010)  prej orës 11:00  deri ne ora 15:00

NS10/04kV me (kod: 11000010045), Normalja-Gjin Gazulli 1

NS10/04kV me (kod: 11000010046), Sofali 1

NS10/04kV me (kod: 11000010185), Kadri Batusha –objekti benesr.

NS10/04kV me (kod: 11000010212), Konsumatorët e rr.Shpetim Robaj

NS10/04kV me( kod: 11000010253), Sofali 3 ZPRR 2016

NS10/04kV me (kod: 11000010266), Hysni Jusaj

NS10/04kV me (kod: 11000010049), Restorantet në Gërmi (Freskia, Lira)

NS10/04kV me (kod: 11000010050), Ndriçimi Germi

NS10/04kV me (kod: 11000010113), Sofalia 2

NS10/04kV me (kod: 11000010047), Bazeni-Germi

NS10/04kV me (kod: 11000010048), Villa Gërmia

NS10/04kV me (kod: 11000010114), Normalja 2 AUK-u.

Vendet: rr.Labëria, rr.Ilirida, Bota Sot, Gjimnazi “Gjin Gazulli”, Sofalia, Villa Gërmia, Pishina Gërmia, dhe  AUK-u.

Arsyeja: Realizimi i sistemit hyrje/dalje të tensiobnit të mesëm, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

(Kosova Sot Online)