Gjenerali Clark ‘tmerron’ Odaloviçin: Ajo që ndodhi në Kosovë është një nga krimet më të mëdha, s’ka asgjë për tu mburrur

  • G.G /
  • 09 July 2021 - 09:49
Gjenerali Clark ‘tmerron’ Odaloviçin: Ajo që ndodhi në Kosovë është një nga krimet më të mëdha, s’ka asgjë për tu mburrur

Presidenti i Komisionit për Personat e Zhdukur, Veljko Odaloviç, deklaroi se ishte turp për fqinjët e të kthyerit të parë serb në Gjakovë, Dragica Gashiq, të lejonin që të abuzoheshin nga një grua që nuk shqetëson askënd.

Odaloviç tha se ai shpreson që pas të gjitha presioneve dhe fushatave që janë duke u zhvilluar, agonia e kësaj gruaje serbe, e cila nuk rrezikon kurrë askënd, do të ndalet dhe se bashkësia ndërkombëtare do të reagojë, shkruajnë mediat serbe.

Ai theksoi se Kosova është nën administrimin e bashkësisë ndërkombëtare dhe se Rezoluta 1244 është e gjallë.

Duke folur në lidhje me deklaratën e Wesley Clark, gjeneralit amerikan dhe ish-komandant i përgjithshëm i forcave evropiane në kohën e bombardimit të Serbisë në 1999, tha se "nëse Clark thotë se Kosova është gjëja më e mirë që ai bëri me Bill Clinton, ajo që ndodhi në Kosovë është një nga krimet më të mëdha - nuk ka asgjë për t'u mburrur ".

"Me gjithçka që ndodhi në vitet 1990 dhe fushatat përgjatë linjave të ndryshme, që nga themelimi i gjykatës ad hoc që ishte përgatitur për të gjykuar përgjegjësinë e atyre kundër të cilëve 19 vende ngritën gjithçka që mundën, ata nuk kanë asgjë për t'u mburrur", shtoi Odaloviç .

Ai beson se Clark, nëse nuk dëshiron t'i kërkojë falje Serbisë për atë që bëri, duhet të shkojë dhe t'u kërkojë falje shqiptarëve që ishin dëm kolateral nën komandën e tij.

(Kosova Sot Online)