Katër persona nga Tetova dyshohen se janë të infektuar me llojin e virusit të Afrikës së Jugut

  • G.G /
  • 09 July 2021 - 13:34
Katër persona nga Tetova dyshohen se janë të infektuar me llojin e virusit të Afrikës së Jugut

Sipas informacionit që Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipce, mori këtë mëngjes nga Qendra për Inxhinierinë Gjenetike dhe Bioteknologjinë në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë, po bëhen analiza për katër raste nga Tetova.

Ato duhet të renditen, tha ministri, duke theksuar se personat janë të dyshimtë për variantin e virusit të Afrikës së Jugut.

“Kjo do të thotë se ka lloje të tjera të pranishme në vend. Qasja është e njëjtë, një studim i hollësishëm epidemiologjik, analizë, shqyrtim i testeve dhe një tregues nëse duhet të bëhet sekuencimi apo jo.

Këtë mëngjes fola me laboratorin në Institutin e Shëndetit Publik dhe laboratorin në “Zhan Mitrev” dhe nuk ka informacion se ekziston ndonjë rast tjetër me variantit delta”, tha Ministri Filipçe.

(Kosova Sot Online)