Kërkohet aktivizimi i Këshillit të Sigurisë Kombëtare për helmimet në Deçan

  • G.G /
  • 15 korrik 2021 - 12:10
Kërkohet aktivizimi i Këshillit të Sigurisë Kombëtare për helmimet në Deçan

Ka nisur takimi emergjent i komisionit për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes.

Në këtë takim po diskutohet për helmimet në Deçan.

Me këtë rast, anëtarët e këtij komisioni kanë kërkuar që të thirret Këshilli i Sigurisë Kombëtare.

Deputeti nga radhët e AAK’së, Bekë Berisha ka kërkuar nga qeveria Kurti që të thërras Këshillin e Sigurisë Kombëtare, duke thënë se helmimi i mijërave të helmuarve nuk i lihet vullnetit të komunave.

“Nuk dihet se çfarë ka ndodh. Nuk përjashtohet mundësia tjetër. Ky është vetëm një spekulim. Duhet të thirret Këshilli për Siguri Kombëtare. Nuk lihet në vullnetin e komunave kjo. S’funksionojmë ne më me vitra”, ka shtuar ai.

Deputeti i LDK’së, Anton Quni ka thënë se për aktivizimin e këtij Këshilli dikush duhet të jep urdhrin.

Quni ka thënë se këtë duhet ta bëjë kryeministri Kurti apo ministrat tjerë.

“Për tu aktivizuar Këshilli i Sigurisë Kombëtare, dikush të ja jep për detyrë që ta menaxhojnë këtë situatë. Kjo është autoritet i kryeministrit, e ministrave tjerë, varësisht nga specifika”, ka shtuar ai.

Anëtarët e këtij komisioni kanë thënë se janë vonuar veprimet në rastin e helmimeve dhe se kjo çështje nuk mund të trajtohet vetëm nga komuna.

(Kosova Sot Online)