S’ka kuorum për marrëveshjet ndërkombëtare, propozohet që diskutimi të kthehet në Kryesi

  • A.P /
  • 28 korrik 2021 - 15:42
S’ka kuorum për marrëveshjet ndërkombëtare, propozohet që diskutimi të kthehet në Kryesi

Kuvendi i Kosovës nuk ka arritur të miratojë marrëveshjet ndërkombëtare, për shkak të mungesës së kuorumit

Nënkryetarja e Kuvendit Saranda Bogujevci, ka propozuar që ky diskutim të kthehet në mbledhje të Kryesisë dhe të caktohet seancë që të votohen marrëveshjet ndërkombëtare.

Ndryshe, deputetët e Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK) kanë lëshuar sallën e Kuvendit të Kosovës kur në rend dite ishte votimi i katër marrëveshjeve ndërkombëtare

Përderisa deputetët e AAK-së nuk ishin prezentë fare në seancë.

Këto janë marrëveshjet për votim:

4. Votimi i Projektligjit nr.08/L-006 për ratifikimin e amendamentimit të Marrëveshjes ndërkombëtare me Bankën Evropiane për Investime (BEI), për financimin e Projektit për rehabilitimin e linjës hekurudhore 10,

5. Votimi i Projektligjit nr. 08/L-019 për amendamentimin 02 të Marrëveshjes bilaterale ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë së Dukatës së Madhe të Luksemburgut për Projektin e bashkëpunimit për zhvillim “KSV/017: Programi për mbështetje shëndetësore (pjesa II),

6. Votimi i Projektligjit nr.08/L-008 për ratifikimin e Marrëveshjes së bashkëpunimit ndërmjet Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit dhe Agjencisë Austriake për Zhvillim për zbatimin e Projektit “Hulumtimi dhe shkencat e aplikuara në arsimin e lartë + (HERAS+)    (ada numri referues 8116-00-2020)”,

7. Votimi i Projektligjit nr.08/L-009 për ratifikimin e amendamentimit nr.1 të Marrëveshjes kornizë së kredisë të datës 14 gusht 2020, ndërmjet Republikës së Kosovës, e përfaqësuar nga Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve, dhe Bankës Zhvillimore të Këshillit të Evropës për financimin e projektit “Reagimi Emergjent ndaj Covid-19”.


(Kosova Sot Online)