BE-ja do të dërgojë Misionin e Vëzhgimit për zgjedhjet e 17 tetorit në Kosovë

  • E.K /
  • 18 August 2021 - 15:11
 BE-ja do të dërgojë Misionin e Vëzhgimit për zgjedhjet e 17 tetorit në Kosovë

Ambasadori i BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog ka njoftuar se Përfaqësuesi i Lartë i BE-së, Josep Borell ka vendosur që të vendosë një Mision të Vëzhgimit të Zgjedhjeve të BE-së për zgjedhjet lokale.

Presidentja Osmani ka ftuar Bashkimin Evropian që të jetë i pranishëm me Misionin e tyre të Vëzhgimit.

“Sot, kam ndarë letrën e Përfaqësuesit të Lartë i BE -së / Nënkryetarit të Komisionit Evropian  Josep Borrell me Presidenten e Kosovës Vjosa Osmani duke informuar atë se, pas ftesës së saj, Përfaqësuesi i Lartë ka vendosur të vendosë një Mision të Vëzhgimit të Zgjedhjeve të BE -së për zgjedhjet lokale të Kosovës më 17 tetorit 2021.Përfaqësuesi i Lartë ka falenderuar Ministrinë e Punëve të Jashtme të Kosovës dhe Komisionin Qendror të Zgjedhjeve për përkushtimin dhe shpejtësinë me të cilën ata kanë punuar për të rënë dakord dhe nënshkruar një marrëveshje administrative që lehtëson vendosjen e Misionit”, ka thënë ambasadori Szunyog.

Përfaqësuesi i Lartë Borrell ka shprehur besimin se raporti përfundimtar i Misionit të Vëzhgimit të Zgjedhjeve do të ndihmojë në mbështetjen e përpjekjeve të ardhshme të nevojshme për reformën zgjedhore duke adresuar rekomandimet e mbetura të vëzhgimit të zgjedhjeve të BE -së. Ai i ka dëshiruar Presidentes mbajtje të suksesshme të zgjedhjeve.

(Kosova Sot Online)