“As UDB-ja s’më ka pyetur kështu”, Shkëlzen Gashi zbulon se si Xhavit Haliti ia kishte thyer kasetën

  • E.K /
  • 10 September 2021 - 10:51
 “As UDB-ja s’më ka pyetur kështu”, Shkëlzen Gashi zbulon se si Xhavit Haliti ia kishte thyer kasetën

Ish-këshilltari i Kurtit, Shkëlzen Gashi, ka zbuluar se si deputeti Xhavit Haliti, ia kishte thyer kasetën pas një interviste që kishin realizuar, meqenëse s’ishte ndarë i kënaqur me pyetjet që i ishin bërë.

Sipas Gashit, kur Haliti ishte pyetur për akuzat se kishte keqpërdorur miliona dollarë, që ishin mbledhur nga shqiptarët në ShBA, për Fondin “Vendlindja Thërret”, ai ishte nervozuar dhe e kishte nxjerrë kasetën nga diktafoni dhe e kishte thyer.

Madje, thotë se i kishte thënë se kështu nuk ishte marrë në pyetje as nga UDB’ja.

“Kulminacioni ishte kur e pyeta për akuzën e biznismenit nga ShBA, Florin Krasniqi, të botuar në librin e autorit Paul Hockenos “Homeland Calling – Exile Patriotism & the Balkan Ëars”, se Xhavit Haliti ka keqpërdorë miliona dollarë, të mbledhura nga shqiptarët në ShBA për Fondin ‘Vendlindja Thërret’. Përgjigja e tij ishte se “…Florin Krasniqi është katunar që merret me kulme t’shpiave”. Pyetja ime pasuese ishte se Florin Krasniqi mund të jetë katundar, por më intereson përgjigjja jote për akuzën e tij se i ke keqpërdorë këto para dhe se je marrë me punë të ndyra. Këtu Haliti shpërtheu. E nxori kasetën nga diktafoni dhe e theu. Ndërsa e këpuste shiritin, më tha: “…UDB-ja nuk më ka pyetë kështu…” dhe më urdhëroi me dalë jashtë”, ka shkruar Gashi.

Postimi i tij i plotë:

Intervista me Xhavit Halitin ishte më e veçanta. E paralajmërova për stilin intervistues dhe për pyetjet e pakëndshme që mund t’ia parashtroja, e përgjigja e tij ishte se mund ta pyesja për çka të doja. Gjatë intervistës thoshte se nuk e dinte përmbajtjen e Marrëveshjes së Rambujesë dhe as që i intereson ajo, ngaqë e rëndësishme është që Kosova është e lirë. Tërë kohën ankohej për stilin intervistues dhe për pyetjet. Në fund të bisedës, i hatruar nga sfidimi i skajshëm, filloi të përgjigjej duke ofenduar: “…mos u ban kastravec!”, “…ti nuk ke luftu se s’ke pasë bothë!”, “…a po të rrehin policët sërbë?… natyrisht që jo, sepse nuk ka më policë sërbë… qiky gjyks e ka çliru…”.

Kulminacioni ishte kur e pyeta për akuzën e biznismenit nga ShBA, Florin Krasniqi, të botuar në librin e autorit Paul Hockenos “Homeland Calling – Exile Patriotism & the Balkan Ëars”, se Xhavit Haliti ka keqpërdorë miliona dollarë, të mbledhura nga shqiptarët në ShBA për Fondin ‘Vendlindja Thërret’. Përgjigja e tij ishte se “…Florin Krasniqi është katunar që merret me kulme t’shpiave”. Pyetja ime pasuese ishte se Florin Krasniqi mund të jetë katundar, por më intereson përgjigjja jote për akuzën e tij se i ke keqpërdorë këto para dhe se je marrë me punë të ndyra. Këtu Haliti shpërtheu. E nxori kasetën nga diktafoni dhe e theu. Ndërsa e këpuste shiritin, më tha: “…UDB-ja nuk më ka pyetë kështu…” dhe më urdhëroi me dalë jashtë.

Disa javë më pas, një anëtar i Rinisë Demokratike të PDK-së, Ylber Aliu, më tregoi se Xhavit Haliti ishte i gatshëm që ta zhvillonim sërish intervistën. Ia përcolla, nëpërmjet tij, këtë mesazh: kaseta që ma ka thyer Xhavit Haliti kushtonte 3 €, e tash kushton shumë më shtrenjtë dhe, ndonëse Haliti ka bërë miliona euro, nuk ka para për ta paguar.

(Kosova Sot Online)