Merkel për “Open Balkan”: Procesi i Berlinit nuk mund të zëvendësohet

  • E.K /
  • 14 September 2021 - 15:34
 Merkel për “Open Balkan”: Procesi i Berlinit nuk mund të zëvendësohet

Kancelarja gjermane Angela Merkel tha se Procesi i Berlinit nuk mund të zëvendësohet nga asnjë nismë tjetër por thjesht gjërat mund të përshpejtohen përmes nismave të tjerë.

Ndërsa kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, tha se Open Ballkan është pjellë e Procesit të Berlinit, nuk është nismë kontradiktë e këtij procesi. Open Balkan tha se është mekanizëm për të përshpejtuar Procesin e Berlinit.

Sipas tij, Open Balkan ndihmon që të rritet bashkëpunimi dhe rezultatet kanë filluar të flasin e do të flasin dhe do të jetë mjeti i rajonit për të implementuar procesin e Berlinit. Ai tha se kush i mbivendos nuk e kupton pse e bën qëllimisht.

Rama shtoi se fjalët se nismat rajonale janë të organizuara nga palët e treta janë dokrra.

Ai shtoi se vendet e rajonit nuk kanë  pse të presin integrimin ne BE për të realizuar disa projekte përbashkëta.

(Kosova Sot Online)