Caktohet masa e paraburgimit ndaj gjilanasit që ia dha veturën të dyshuarit për bartjen e lëndëve narkotike

  • G.G /
  • 02 October 2021 - 13:31
Caktohet masa e paraburgimit ndaj gjilanasit që ia dha veturën të dyshuarit për bartjen e lëndëve narkotike

Gjykata Themelore në Gjilan ka njoftuar se masa e paraburgimit prej 30 ditësh është caktuar ndaj I.Z.

Ekziston dyshimi se me datë 28.09.2021, në fshatin Livoç i Ulët, Komuna e Gjilanit, i pandehuri i ka vënë në dispozicion mjetin për kryerjen e veprës penale, në atë mënyrë që makinën e tipit “Ford Fiesta”, ia ka dhënë në shfrytëzim të pandehurit J. H., i cili e ka njoftuar se me këtë veturë do të bartë lëndë narkotike të tipit ”kokainë”, nga Gjilani e deri në fshatin Stançiq, me peshë prej 144.7 gram, e që i pandehuri J. arrestohet ditë më parë dhe substanca narkotike i sekuestrohet.

“Me këto veprime, i pandehuri I. Z. dyshohet të ketë kryer veprën penale ‘’ndihma në kryerjen e veprës penale blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikëve, substancave psikotrope dhe analoge’”, thuhet në komunikatën e gjykatës.

Gjyqtari i procedurës paraprake ka konsideruar se qëndrojnë arsyet ligjore për caktimin e paraburgimit ndaj të pandehurit të lartcekur, masat tjera alternative do të ishin të pamjaftueshme për zhvillimin me sukses të procedurës penale.

(Kosova Sot Online)