22 vite nga themelimi i PDK-së

  • E.K /
  • 10 tetor 2021 - 08:27
 22 vite nga themelimi i PDK-së

Më 10 tetor të vitit 1999 është formuar Partia Demokratike e Kosovës (PDK). Kjo parti që nga themelimi dhe deri në vitin 2016, ka pasur kryetar Hashim Thaçin.

Pasi që Kushtetuta nuk lejon mbajtjen njëkohësisht të postit të presidentit dhe të kryetarit të partisë, Thaçi dha dorëheqje nga funksionet e tij në parti.

Pas kësaj, PDK ka mbajtur Kuvendin zgjedhor ku për kryetar ka zgjedhur Kadri Veselin.

Aktualisht kryetari i PDK-së, është Memli Krasniqi.

Organ ekzekutiv i PDK-së është kryesia, e cila zgjidhet nga këshilli drejtues.

(Kosova Sot Online)