Statistikat e balotazhit në Prishtinë favorizojnë Arben Vitinë

  • G.G /
  • 19 tetor 2021 - 15:00
Statistikat e balotazhit në Prishtinë favorizojnë Arben Vitinë

Driton Vela ka publikuar statistikat e balotazhit në kryeqytet në periudhën e Kosovës së pavarur.

Vela nëpërmjet një statusi ka bërë të ditur se Prishtina në Kosovën e pavarur ka shkruar në balotazh 4 herë, derisa 3 herë ka fituar i cili ka pasur më së tepërmi vota në raundin e parë.

Ai ka shkruar se dallimi më i madh në vota (i shprehur në përqindje) në mes kandidatit të parë dhe të dytë është në vitin 2021, me ç'rast  Arben Vitia udhëheq me 13% në raport me Përparim Ramën, dhe situata e tillë sipas tij favorizon Vitinë për të udhëhequr me Prishtinën.

Statusi i plotë:

Statistikat e balotazhit në Prishtinë në Kosovën e pavarur--

✅Prishtina ka shkuar në balotazh 4 herë

✅3 herë ka fituar kandidati i cili ka pasur më së tepërmi vota në raundin e parë

✅Dallimi më i madh në vota (i shprehur në përqindje) në mes kandidatit të parë dhe të dytë është në vitin 2021, me çrast Arben Vitia udhëheq me 13% në raport me Përparim Ramën.

✅Në vitin 2017 dallimi ishte 7.8%, në vitin 2013 dallimi ishte 10.9%, ndërsa në vitin 2007 dallimi ishte 11.2%.

(Kosova Sot Online)