Pse shqiptarët mbajnë një fije të kuqe peri, rreth dorës së majtë

  • E.K /
  • 01 nëntor 2021 - 11:43
Pse shqiptarët mbajnë një fije të kuqe peri, rreth dorës së majtë

Ky simbol përdoret për t’ju mbajtur larg nga fatkeqësitë. Me këtë ata besojnë se një fije e kuqe peri mbron nga syri i keq dhe nga keqdashësit.

Ko fije peri konsiderohet me aftësi të fuqishme kundër syrit të keq, njerëzit e përdorin shumë.

Vendosja e saj gjithashtu në dorën e djathtë tregon se vajza është e pamartuar.

Të tjerë besonin se fija e kuqe e perit ju jepte siguri dhe i ndihmonte të ishin të suksesshëm. Disa persona e mbajnë edhe për shkak të modës.

(Kosova Sot Online)