Ministrja Hajdari merr një vendim për vajrat motorike

  • E.K /
  • 12 November 2021 - 20:11
Ministrja Hajdari merr një vendim për vajrat motorike

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari ka marrë një vendim që përcakton vlerat kufizuese të vajit motorik në tregun e Kosovës.

Inspektorati i Tregut, që vepron në kuadër të MINT-it, në mbështetje të politikave të mira dhe qeverisjes me mendje dhe duar të pastra të ministres, ka filluar kontrollimin e tregut të brendshëm të produkteve të vajrave motorike dhe me këtë rast ka hasur në vajra motorike pa prejardhje.

Sipas MINT-it, këto vajra kanë hyrë në tregun e brendshëm në rrugë jo ligjore (si pasojë e kontrabandimit të mallrave).

Pastaj në bazë të rezultateve të testimit dhe verifikimit të mostrave ka rezultuar se ka mospërputhje të përbërjes dhe sasisë të deklaruar në etiketën e produktit.

(Kosova Sot Online)