Thellohet skandali i Lakrishtës, zbardhet raporti i plotë për azbestin kancerogjen (Dokument)

  • G.G /
  • 17 November 2021 - 16:45
Thellohet skandali i Lakrishtës, zbardhet raporti i plotë për azbestin kancerogjen (Dokument)

Shkatërrimi i azbestit nga objektet në Lagjen Lakrishtë, të Prishtinës nga Ndërmarrja Publike Banesore i përket shkallës së 3-të (20%), të mbetjeve kancerogjene me rrezikshmëri shumë të lartë kontaminimi.

Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës ka publikuar rezultatin e bërë në një laborator në Gjermani.

“Me qëllim të shqyrtimit të rezultatit të analizave për Azbestin e shkatërruar në Lakrishtë nga Ndërmarrja Publike Banesore, me datë 15.10.2021, kemi dërguar materialin e Azbeztit në Laboratorin e Gjermanisë, me ç’rast është bërë ekzaminimi mikroskopik i skanimit të mostrës së Azbestit sipas udhëzimit “VDI 3866 dhe CRB REM PA”, thuhet në njoftim.

Kurse gazetari kosovar, Arsim Halili ka publikur të plotë raportin dalë nga laboratori gjerman.

Postimi i plotë:

(Kosova Sot Online)