Hamiti: Patriotizmi dhe bashkimi kombëtar, nuk shkojnë bashkë

  • A.P /
  • 29 nëntor 2021 - 21:20
Hamiti: Patriotizmi dhe bashkimi kombëtar, nuk shkojnë bashkë

Profesori Muhamet Hamiti ka folur për bashkimin kombëtar dhe raportet në mes të Kosovës dhe Shqipërisë. Thotë se ata që e ofendojnë Kosovën nuk janë aspak patriot.

“Të jesh kundër pavarësisë së Kosovës, ekzistencës së mëtejme dhe konsolidimit të shtetësisë së Kosovës dhe të jesh patriot kjo është e pamundur”, thotë Hamiti.

“Që ta duash bashkimin që është një dëshirë po e them, ideal, e kanë parë njerëzit, ndoshta edhe utopi, por që këtë ta bësh duke zhbërë vullnetin e popullit të Kosovës, kësaj lufte që është bërë në 30 vjetët e fundit, prej kur ne nisëm lëvizjen për liri e demokraci nën drejtimin e Rugovës”, thekson Hamiti.

“S’kemi qenë kurrë më bashkë si shqiptarë se tash”, thotë Hamiti

“Pse s’jemi më të bashkuar në politika në bashkëpunime është edhe rezultat i situatës së Kosovës së okupuar por edhe i Shqipërisë nën regjimin më të egër komunist në Europë”, shpjegon ai.

“Patriot edhe bashkim kombëtar domosdo s’shkojnë bashkë’, shtoi Hamiti.


(Kosova Sot Online)