Alexander Schallenberg do të japë dorëheqje nga posti i kancelarit të Austrisë

  • A.P /
  • 02 dhjetor 2021 - 20:11
Alexander Schallenberg do të japë dorëheqje nga posti i kancelarit të Austrisë

Alexander Schallenberg njoftoi sot se do të largohet nga posti i kancelarit austriak sapo Partia e tij Popullore konservatore të binte dakord për liderin e saj të ardhshëm.

Ky njoftim i Schallenberg erdhi disa orë pasi Sebastian Kurz tha se po largohej nga posti.

“Nuk është qëllimi im dhe nuk ishte qëllimi im për të marrë përsipër funksionin e liderit të partisë së Partisë Popullore”, Schallenberg tha në Twitter. 

“Unë jam i bindur i mendimit se të dy zyrat – kreu i qeverisë dhe lideri i partisë me numrin më të madh të votave në Austri.

Schallenberg kishte marrë postin e kancelarit në tetor nga Kurz, i cili dha dorëheqjen si lider i vendit, por fillimisht mbeti kreu i partisë mes një hetimi korrupsioni mbi akuzat se ai përdorte paratë publike për të korruptuar anketuesit dhe gazetarët – akuza të cilat ai i mohon. 

Kurz tha sot se do të largohe tkrejtësisht nga politika , duke thënë se kishte në plan të kalonte më shumë kohë me djalin e tij të porsalindur dhe duke përmendur gjithashtu barrën mendore të hetimit nê vazhdim.

(Kosova Sot Online)