Qeveria vendos që profesorët dhe mjekët të futen në kategorinë e zyrtarëve publikë që duhet ta deklarojnë pasurinë

  • E.K /
  • 10 December 2021 - 15:01
Qeveria vendos që profesorët dhe mjekët të futen në kategorinë e zyrtarëve publikë që duhet ta deklarojnë pasurinë

Qeveria e Kosovës ka marr sot vendim që mjekët e profesorët që punojnë në institucionet publike të futen ë kategorinë e zyrtarëve publik që duhet ta deklarojnë pasurinë.

Ky vendim ka ardhur me kërkesë të zëvendësministrit të Drejtësisë, Blerim Sallahu.

“Është bërë një kategorizim i ri i zyrtarëve publikë që do të deklarojnë pasurinë. Në kategorinë e zyrtarëve publikë janë shtuar mjekët dhe profesorët në institucionet publike”, ka thënë ai.

Përndryshe, Projektligji me ndryshime për deklarimin, prejardhjen dhe kontrollin e pasurisë dhe të dhuratave tani e pret miratimin edhe në Kuvend.

(Kosova Sot Online)