Gazep, Xhenaze, Vajtime: Këta emra janë të ndaluar me ligj për shqiptarët

  • E.K /
  • 11 December 2021 - 13:23
Gazep, Xhenaze, Vajtime: Këta emra janë të ndaluar me ligj për shqiptarët

Disa emra janë të ndaluar me ligj.

Para disa vitesh, Shqipëria morri vendim që disa emra të ndalohen me ligj që t’iu vihen fëmijëve.

Disa prej këtyre emrave janë të njohur edhe në Kosovë, dhe nuk janë të pakët.

Këta janë emrat e ndalur me ligj në Shqipëri:

Ankim, Arancata, Avash

Bretk, Berr, Burgim, Ballokume

Car, Cub, Currane, Currele, Careva, Carina, Cbane

Dert, Derman, Dovle, Durak

Ekran, Eros

Ferman, Federate, Fodulle

Gazep, Gallata, Gabime, Groshe, Gjezap

Hyzmet, Hice, Hafije, Helme

Ironi, Jermsine

Keqan, Keqe, Krajlice

Levere

Meze, Meshire, Mjafte, Mjaftime, Mjaftoni, Mbarime, Mbete, Mbylle, Marrezi Ndalim

Pikellime, Pafate, Pseerdhe

Rike, RakitaSpece, Sose, Stenate,

Sherre, Shkurte, Shkurtime

Vajtime

Xhenaze

Zehere

(Kosova Sot Online)