Borë e akull, këto janë rrugët e pakalueshme pa pajisje dimërore në Kosovë

  • E.K /
  • 18 December 2021 - 15:19
Borë e akull, këto janë rrugët e pakalueshme pa pajisje dimërore në Kosovë

Bora që ka rënë mbrëmë në Kosovë i ka bërët gati të pakalueshme pa pajisje dimërore disa rrugë në Kosovë.

Një pjesë e madhe e rrugëve në Kosovë janë të kalueshme vetëm me pajisje dimërore, ndërsa në shumicën e tyre ka borë e akull.

Në magjistralen Fush-Pajtimi – Glloboçicë, Gjilan Muçibabë dhe Pejë – Kullë, përveç akullit e borës nëpër rrugë, ka edhe mjegull, ndërsa këto tri magjistrale janë të kalueshme vetëm me pajisje dimërore.

Më tutje, të mbuluara me borë e akull janë edhe autostrada Gjakovë – Qafë Morinë, Prishtinë – Mutivodë, ndërsa Gjakovë – Qafë Prushit ka edhe mjegull dhe këto rrugë janë të kalueshme vetëm me pajisje dimërore.

Në anën tjetër, magjistralet e tjera janë të kalueshme pavarësisht se diku-diku mund të ketë borë e ngrica.

Raportimet gjatë ditës kanë theksuar faktin se rrugët malore dhe rurale janë vështirë të kalueshme për shkak të borës dhe ngricave.

(Kosova Sot Online)