Çernobili, thembra e Akilit në rast pushtimi nga Rusia

  • 24 janar 2022 - 20:30
Çernobili, thembra e Akilit në rast pushtimi nga Rusia

Çernobili duket se ka fituar rëndësi pas tensionimit të marrëdhënieve Rusi-Ukrainë. Ndërsa flitet gjithnjë e më shumë për një pushtim të mundshëm të Ukrainës nga Rusia, rruga më e shkurtër nga Moska në Kiev, është nga veriu. Ajo kalon nëpër zonën e izoluar rreth termocentralit të Çernobilit, ku shkrirja e reaktorit në 1986 shkaktoi katastrofën më të rëndë bërthamore në histori.

Kjo e bën Çernobilin një zonë që Ukraina mendon se duhet ta mbrojë, duke detyruar ushtrinë e saj të vendosë forcat e sigurisë në pyllin e frikshëm dhe ende radioaktiv, ku ata mbajnë armë dhe pajisje për të zbuluar ekspozimin ndaj rrezatimit.

(Kosova Sor Online)