70 për qind janë myslimanë: Lexoni 6 fakte interesante për Shqipërinë

  • E.K /
  • 29 April 2022 - 13:53
70 për qind janë myslimanë: Lexoni 6 fakte interesante për Shqipërinë

Prej vitit 2009, Shqipëria është anëtare e NATO-s dhe aplikante për kandidate për anëtarësim në Bashkimin Evropian.Shqipëria është zgjedhur një nga vendet më të mira për të kaluar pushimet në vitin 2011 nga disa gazeta të njohura botërore.

Këtu kemi bërë një përmbledhje të shkurtër me disa fakte interesante për Shqipërinë:

1. 3 mijë vetura me 3 milion banor. Kur komunizmi në Shqipëri kishte përfunduar  i tërë vendi kishte vetëm 3000 vetura me gjithësejë 3 milion banorë, kjo për shkak se veturat private ishin të ndaluar gjatë sundimit komunist.

2. Zyrtarisht në shqipëri janë 70% e popullit mysliman, por ata që e praktikojnë fenë janë shumë pak dhe krejt kjo për faktin se feja u ndalu në kohën e komunizmit.

3. Shqipëria u bë vendi i parë në botë që ishte shtet ateist , kjo ndodhi pikërishtë në kohën e sundimit të Enver Hoxhës.

4. Pas qethjës do të merrni një goditje në qafë. Kjo është një traditë ku e kupton që qethja ka përfunduar pasi të keni marrë një shpullë nga berberi dhe pas kësaj ai të thotë “me shëndet” .

5. Shqipëria ka më shumë se 70% të sipërfaqës të mbuluar nga malet. Mali më i lartë është mali Korab me 2764 metra.

6. Shqipëria ka më shumë së 3250 specie të bimëve, pra kjo është e barabartë me 30% tek të gjithë florës bimore të të gjithë Evropës.

(Kosova Sot Online)