Aksidentimi i çiftit dhe foshnjës 3-muajshe, ekspertët kërkojnë heqjen e patentave përjetë për raste të rënda

  • E.K /
  • 10 May 2022 - 09:29
Aksidentimi i çiftit dhe foshnjës 3-muajshe, ekspertët kërkojnë heqjen e patentave përjetë për raste të rënda

Ashpërsimi i dënimit të autorëve të aksidenteve rrugore në Shqipëri nuk i ndalin këto ngjarje as brenda zonave të banuara.

Për këtë shkak ekspertët vlerësojnë nevojën e ndryshimeve të tjera ligjore.

Për ekspertin Gëzim Hoxha, shkaktarët e aksidenteve të rënda nuk duhet ta prekin më timonin.

Në varësi të pasojave të sjella nga aksidentet rrugore, Kodi Penal shqiptar parashikon dënime për shoferët përgjegjës, që fillojnë nga gjoba për rastet kur shkaktohet plagosje e lehtë e disa personave, deri në 20 vite burg, kur shkaktohet vdekja ose plagosja e rëndë e disa personave. 

(Kosova Sot Online)