Heqja e veteranëve nga rritja e pensionit/ Bekë Berisha flet për dy porosi të Qeverisë Kurti, që sipas tij janë të gabuara

  • E.K /
  • 14 May 2022 - 12:43
Heqja e veteranëve nga rritja e pensionit/ Bekë Berisha flet për dy porosi të Qeverisë Kurti, që sipas tij janë të gabuara

Deputeti i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Bekë Berisha, ka thënë se AAK-ja është kundër nenit të projektligjit për pagën minimale i cili parasheh heqjen e veteranëve nga rritja e pensionit të tyre.

Në një konferencë për medie, Berisha thotë se ky veprim i Qeverisë është i gabuar teksa flet edhe për dy porosi, që sipas tij nuk janë të favorshme për vendin tonë.

Berisha në fund thotë se, veteranët duhet të kenë pagën si të gjitha kategoritë tjera dhe nuk do të ketë mbështetje deri sa të ndodh një gjë e tillë.

“Me veprimin e fundit që është bërë ndaj veteranëve, Qeveria e Kosovës i ka dërguar dy porosi të cilat janë të gabueshme dhe të këqija. E para është se ju ka thënë gjeneratave të reja se kushdo që lufton për liri, shteti ia kthen-do të thotë i përjashton nga paga. Ndërsa porosia e dytë, i thotë armikut tonë ata të cilët luftojnë për liri, merremi ne me ta. Ky është gabim shumë i madh dhe me këtë nuk pajtohem. Këto kategori duhet të respektohen, veçanarisht veteranët dhe duhet të kenë pagën si të gjitha kategoritë e tjera”, tha ai.

(Kosova Sot Online)