Pas raportimeve për vdekjen e Nazim Bllacës, vëllai i tij tregon detaje

  • A.P /
  • 20 May 2022 - 19:08
Pas raportimeve për vdekjen e Nazim Bllacës, vëllai i tij tregon detaje

Këtë e ka konfirmuar vëllai i tij, Liman Bllaca, i cili tha se Nazimi është shëndoshë e mirë dhe nën mbrojtje ndërkombëtare.

Ai e demantoi kështu avokatin e Kadri Veselit, Ben Emmerson, i cili gjatë konferencës së sotme për ecurinë e çështjes për ish-krerët e UÇK’së dekaroi se Nazim Bllaca ka vdekur.

“Prokuroria vazhdon të mbështetet tek një dëshmitar, Nazim Bllaca, i cili ka vdekur. Kishte informata që ka qenë aset serb, i paguar nga Serbia”, deklaroi Emmerson, të paktën sipas përkthimit zyrtar të Dhomave të Specializuara të Kosovës.

Nazim Bllaca u bë shumë i njohur në vitin 2009, pasi deklaroi publikisht se kreu vrasje në emër të Shërbimit Informativ të Kosovës (SHIK).

Pas kësaj deklarate që bëri shumë zhurmë, ai u bë dëshmitar i mbrojtur i EULEX-it. Në këtë cilësi, Nazim Bllaca u largua nga Kosova dhe vendndodhja e tij nuk dihet.

(Kosova Sot Online)