Ja cila është fjala më e gjatë në botë, kërkon 3.5 orë për t’u shqiptuar

  • E.K /
  • 28 May 2022 - 10:52
Ja cila është fjala më e gjatë në botë, kërkon 3.5 orë për t’u shqiptuar

Nëse dikush thotë se do të donte të fliste një fjalë me ju mendojeni edhe një herë sepse mund të jetë fjalë shumë e gjatë.

Fjala që po flasim është më e gjata dhe nëse doni ta dëgjoni, mund ta kërkoni në Youtube, natyrisht nëse do të keni 3.5 orë kohë, sepse aq zgjat procesi i shqiptimit.

Fjala ka 189,819 shkronja. Në të vërtetë është emri i një proteine ​​gjigante të quajtur Titus. Proteinat zakonisht emërtohen duke grumbulluar emrat e kimikateve që i bëjnë ato. Dhe meqenëse Titina është proteina më e madhe e zbuluar ndonjëherë, emri i saj duhet të ketë qenë po aq i veçantë.

(Kosova Sot Online)