Bislimi për marrëveshjen për energjinë në veri: Nuk e shkel sovranitetin e vendit

  • A.P /
  • 23 June 2022 - 21:43
Bislimi për marrëveshjen për energjinë në veri: Nuk e shkel sovranitetin e vendit

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Besnik Bislimi, ka thënë se marrëveshja e nënshkruar në Bruksel për energjinë në veri, nuk e shkel sovranitetin e vendit.

Ai tha se marrëveshja e vitit 2013 dhe 2015, ka qenë e dëmshme, e që sipas tij, mosnënshkrimi i saj në vitin 2022, do të ishte i pafavroshëm për Kosovën.

“Dakordimi që kemi arritë apo udhërrëfyesi nuk përbën shkelje të sovranitetit, marrëveshja fillimisht ka qenë e dëmshme, por implementimi i saj apo mosimplementimi ka krijuar një situatë në teren që ka qenë edhe më e pafavorshme”, ka thënë ai 

(Kosova Sot Online)