Rugova i ra tavolinës para Gelbardit kur e quajti UÇK-në terroriste

  • A.P /
  • 28 June 2022 - 22:16
Rugova i ra tavolinës para Gelbardit kur e quajti UÇK-në terroriste

Ilaz Bylykbashi, fotoreporter, ka treguar  një konferencë të mbajtur nga presidenti Ibrahim Rugova dhe i dërguari amerikan në Ballkan, Robert Gelbard.

Ai thotë se Gelbardi po i bënte pushtet Rugovës që të thoshte se aksionet e UÇK-së ishin aktivitete terroriste.

Bylykbashi thotë se kjo ishte hera e parë që e kishte parë të nervozuar Rugovën. Madje ai thtoë se Rugova i ra tavolinës në kudnërshtim me të dërguarin amerikan.

“Atë ditë është mbajtur një konferencë për shtyp, e Gelbarthit dhe Rugovës. Ai ish ardh mi bo presion Rugovës që të jepte deklaratë se terroristat janë në aksion. Dhe hera e vetme që e kam parë Rugovën të nervozuar, e i kishte rënë tavolinës. Nuk është e vërtetë kjo i tha. Gelbarthi i tha shko shikoj fotot me maska në Kohën Ditore. Rugova tha se nuk e përjashtoj se mund të ketë qenë ndonjë element, por nuk ka terrorizëm këtu.”, tha ai.

(Kosova Sot Online)