Çështje kohe para një incidenti të madh në Detin e Kinës Jugore, thotë Pentagoni

  • A.P /
  • 26 July 2022 - 21:07
Çështje kohe para një incidenti të madh në Detin e Kinës Jugore, thotë Pentagoni

Zyrtari më i lartë i Pentagon-it për Kinën, Ely Ratner, thotë se ka pasur dhjetëra “ngjarje” të rrezikshme në gjysmën e parë të vitit 2022.

Këto të fundit, përfshinin asetet ushtarake kineze.

Lajmi u bë i ditur nga korrespondenti i agjencisë “Reuters”, Idrees Ali.

Sipas zyrtarit amerikan, shifrat kanë dëshmuar një rritje e mprehtë nga pesë vjet më parë.

Ratner theksoi se është vetëm çështje kohe para se të ndodhë një aksident apo incident i madh.

Kjo, nëse Pekini vazhdonte sjelljen e tij “agresive dhe të papërgjegjshme” në Detin e Kinës Jugore.

Kryetari i Shefit të Shtabit të Përbashkët, Mark Milley urdhëroi më herët një rishikim gjithëpërfshirës të ndërveprimeve të ushtrisë amerikane me forcat kineze gjatë pesë viteve të fundit.

Kjo, ndërsa rriten shqetësimet për sjelljen e Pekin-it në rajonin Indo-Paqësor.

Lajmi u bë i ditur nga multi-mediali amerikan “CNN”, duke iu referuar burimeve në Pentagon.

(Kosova Sot Online)