Ambasadori Hovenier mirëpret formimin e Gjykatës Komerciale

  • G.G /
  • 03 August 2022 - 14:05
Ambasadori Hovenier mirëpret formimin e Gjykatës Komerciale

Ambasadori amerikan në Prishtinë, Jeff Hovenier, ka mirëpritur themelimin e Gjykatës Komerciale, e cila përkrahet nga USAID-i amerikan.

Hovenier ka thënë se Gjykata do të  përshshpejtojë zgjidhjen e kontesteve dhe është hap përpara për rikthimin e besimit në sistemin gjyqësor nga ana e sektorit privat.

“Mirëpresim inaugurimin e Gjykatës Ekonomike të Kosovës të hënën. Kjo gjykatë, e mbështetur nga USAID, do të përshpejtojë zgjidhjen e mosmarrëveshjeve komplekse komerciale dhe është një hap i madh përpara për rindërtimin e besimit të sektorit privat në sistemin gjyqësor të Kosovës”, ka thënë Hovenier.

https://twitter.com/USAmbKosovo/status/1554795325407346689?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1554795325407346689%7Ctwgr%5E6af6887bd0e8713bc1a2a9184755f4e24bc68772%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gazetaexpress.com%2Fambasadori-hovenier-mirepret-formimin-e-gjykates-komerciale%2F

(Kosova Sot Online)