Bërnabiq është thumbuar në Serbi që s’ka shkelur kurrë në Kosovë

  • G.G /
  • 02 September 2022 - 13:35
Bërnabiq është thumbuar në Serbi që s’ka shkelur kurrë në Kosovë

Ana Brnabiq, e cila u propozua përsëri që të jetë Kryeministre e Serbisë nga Presidenti serb Aleksandar Vuçiq është kritikuar nga mediat opozitare në Serbi që asnjëherë ska vizituar Kosovën.

Një vizitë në Kosovë ajo e kishte paralajmëruar në vitin 2017, pork jo ka mbetur vetëm në planet e saj.

Në vitin 2019, ish- Ministri ti Jashtëm të Kosovës, Bexhet Pacolli, kishte thënë se Kryeministrja serbe nuk do të lejohet të vizitojë Kosovën  përderisa ajo zbaton një “raciste dhe të sëmurë. ideologji kundër popullatës së Kosovës”, duke iu referuar deklaratës së saj se “shqiptarët e Kosovës janë popull i dalë nga pylli”.

“Ajo nuk e ka vizituar kurrë Kosovën”. Ky është fakt”, ka thënë  për Danas Bogdan Bogdanoviq, ish ministër në qeverinë e Kosovës e më pas edhe në atë të Serbisë.

Duke e komentuar këtë, Bogdanoviq thotë se të gjithë në Serbi e dinë se Brnabiq është kryeministre pro-forma dhe se ajo nuk pyet asgjë për politikën apo përbërjen e qeverisë, e sidomos nuk pyet për situatën në Kosovë.

“Politikën për Kosovën duhet ta udhëheq qeveria, jo presidenti”. Kështu ka ndodhur në të gjitha qeveritë që nga ndryshimet e tetorit. Sa kam qenë ministër të gjitha vendimet janë marrë në qeveri dhe me pëlqimin tim. “As presidenti dhe as kryeministri nuk mund të vendosin për këtë në mënyrë të pavarur, siç po bën Vuçiq tani me jotransparencën e veprimeve të tij ku askush nuk e di se çfarë po nënshkruan dhe për çfarë po merr vesh”, thotë Bogdanoviq.

Në pyetjen se si do ta presin serbët kur të vijë, ai është përgjigjur se në Kosovë çdo gjë bëhet sipas direktivës dhe se do të jetë ashtu siç e ka urdhëruar Vuçiq.

“Njerëzit që punojnë në qeveritë lokale, arsim dhe shëndetësi do ta mirëprisnin atë siç do të kishte urdhëruar Vuçiq. Njerëzit nuk kanë të drejtë të vendosin vetë se çfarë duhet të bëjnë. “Ata nuk kanë pozicionin e tyre, veçanërisht pasi Lista Srpska ka marrë të gjitha pushtetet dhe bën gjithçka siç thotë ai,” përshkruan ai.

I pyetur pse Vuçiq nuk i ka thënë kurrë Brnabiqit të shkojë në Kosovë, ai thotë se dëshiron të ketë primatin.

“Dhe ai është i vetëdijshëm se Ana nuk ka autoritet as këtu dhe as në mesin e qytetarëve të tjerë të Serbisë”. Edhe sikur të kishte ardhur këtu, do të ishte pro forma dhe nuk do të kishte jehonë në publik, as këtu e as në Serbi. Sepse ajo është një person që nuk pyet për asgjë, është një fikus që punon me shtypjen e një butoni dhe nuk ka qëndrim të sajin përveç qëndrimit, që ndoshta i imponohet nga dikush, që është për të shpifur politikë. kundërshtarë dhe shpërthen patriotizëm të rrejshëm për të cilin ajo as nuk është në dijeni, do të thotë kur e thotë ai”, përfundon Bogdanoviq, i cili është edhe zyrtar i SDS-së.

Ai thekson se vendimi për ndalimin e hyrjes në Kosovë të Brnabiqit nuk ka qenë asnjëherë i vlefshëm dhe se ajo as që ka tentuar ta vizitojë Kosovën.

(Kosova Sot Online)