Joe Biden nominon për ambasador të Amerikës në Mal të Zi shqiptarin nga Maqedonia e Veriut

  • S.A /
  • 17 September 2022 - 08:43
Joe Biden nominon për ambasador të Amerikës në Mal të Zi shqiptarin nga Maqedonia e Veriut

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, e ka nominuar për ambasador të SHBA-së në Mal të Zi, shqiptarin nga Maqedonia e Veriut, Begzat Aliun i njohur si B. Bix Aliu .

Lajmin e ka bërë të ditur, Ruben Avxhiu, një shqiptar i cili vepron po ashtu në Amerikë.

“Një shqiptaro-amerikan, B. Bix Aliu (Begzat Azem Aliu), do të jetë Ambasadori i ri i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Malin e Zi”, ka shkruar Avxhiu. B. Bix Aliu ka shërbyer si zv.ambasador në Podogricë dhe si zv.shef i misionit të SHBA-së në Poloni. Ai më së fundi shërbeu si i Ngarkuar me Punë, i Përkohshëm në Ambasadën Amerikane në Budapest në Hungari.

Prindërit e Begzat Aliut kishin emigruar nga Maqedonia e Veriut për në Amerikës. Vetë Begzat Aliu mban diplomën e fakultetit të mjekësisë të marrë në Universitetin e Prishtinës.

(Kosova Sot Online )