Deri në 8 mijë euro kushton izolimi i një shtëpie të zakonshme

  • A.P /
  • 30 September 2022 - 22:49
Deri në 8 mijë euro kushton izolimi i një shtëpie të zakonshme

Izolimi do punë dhe këtë më së miri e dinë mjeshtrit. Prandaj përpunimi i materialit kërkon një përkujdes më të madh.

Përzierja e tij duhet të bëhët mirë në mënyrë që izolimi shtëpisë të jetë ashtu sic e don i zoti.

E gjitha hapësira e kësaj shtëpie, këtu në Pejë, duhet të bëhet gati, që pastaj të vendoset edhe stiropori.

Vendosjen e tij e bënë kryepunëtori Arben Morina

Por, edhe kjo ka një procedurë të vetën.

Morina thotë që shtëpia të jetë e nxehtë, duhet përdorur stiropori sa më i trashë.

Por, cila është trashësia e stiroporit që kosovarët e përdorin më së shumti në shtëpitë e tyre.

E një shtëpi të izolohet brenda e jashtë merre kohë deri në 21 ditë, sipas punëtoreve.

Thirrjen e ministres së Ekonomisë, Artane Rizvanolli, duket se qytetarët e dinin.

Kjo pasi që menaxheri i shitjes në një kompani të materialeve ndërtimore thotë se punë ka ende për të izoluar shtëpitë.

E muaji shtator është më produktivi.

Por, sa po sillën çmimet e produkteve që duhen për të izoluar shtëpitë?

E për të izoluar një shtëpi, nga ato të zakonshmet që ndërtohen në Kosovë, sa duhet të paguajë një qytetar?

Çmimet e izolimit të shtëpive sipas kompanive nuk janë rritur shumë, pasi që çmimi i materialeve ka mbetur i pothuajse i njëjtë sikur vitet e kaluara.

(Kosova Sot Online)