Kusari thotë se nuk do të kompensohen pagat për grevistët

  • E.K /
  • 03 October 2022 - 14:09
Kusari thotë se nuk do të kompensohen pagat për grevistët

Shefja e grupit parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Mimoza Kusari-Lila, ka thënë se nuk do të kompensohen pagat për punonjësit e sektorit publik, që kanë mbajtur grevë gjatë muajit të kaluar.

Sipas Kusari-Lilës mos kompensimi financiar për grevistët mbështetet në ligj.

“Ligji për Grevën e përcakton saktë edhe kompensimin apo mos kompensimin për ata që janë pjesë në grevë. Ky ka qenë një komunikim mes Ministrisë së Financave dhe agjencioneve buxhetore edhe për muajin e kaluar kur janë kërkuar azhurnimi i listave për punëtorët të cilët kanë qenë në grevë. Me ligj parashihet që punëtorët e sektorit publik, por edhe privat, parashihet që sipas rregullave të përcaktuara për grevën, nuk kompensohen për ditët, të cilët nuk janë në vendin e punës”, tha Kusari-Lila. Në konferencën për medie.

Shefja e Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje ka bërë të ditur se janë në pritje të azhurnimit të listave të punonjësve grevistë, nga agjencionet buxhetore.

(Kosova Sot Online)