Putini fajëson Perëndimin për “përshkallëzimin e ngjarjeve në Ukrainë”

  • A.P /
  • 27 October 2022 - 17:23
Putini fajëson Perëndimin për “përshkallëzimin e ngjarjeve në Ukrainë”

Presidenti rus, Vladimir Putin, po tërhiqet nga retorika e tij e zakonshme rrëqethëse në këtë fjalim, duke fajësuar “të ashtuquajturin perëndim” për përshkallëzimin e ngjarjeve në Ukrainë .

“Perëndimi… ka bërë disa hapa drejt përshkallëzimit dhe ata gjithmonë përpiqen të përshkallëzohen. Nuk ka asgjë të re atje.”

“Ata po nxisin luftën në Ukrainë, po organizojnë politikanë rreth Tajvanit, duke destabilizuar tregjet botërore të ushqimit dhe energjisë.”

“Për sa i përket kësaj të fundit, nuk është e qëllimshme, [Unë] nuk e dyshoj këtë. Ishte për shkak të një sërë gabimesh sistemike të kryera nga autoritetet perëndimore që sapo përmenda.”

Ai akuzoi perëndimin se po luan një lojë “të rrezikshme”.

“Dominimi i botës është pikërisht ajo që perëndimi ka vendosur të vendosë në këtë lojë. Por kjo lojë është e rrezikshme, e ndyrë dhe e përgjakshme.” 

(Kosova Sot Online)