Mbi 80 % e shqiptarëve duan bashkim kombëtar, politologu shqiptar tregon pse kjo s’mund të ndodhë

  • E.K /
  • 29 November 2022 - 08:46
Mbi 80 % e shqiptarëve duan bashkim kombëtar, politologu shqiptar tregon pse kjo s’mund të ndodhë

Mbi 80 % e shqiptarëve duan bashkim kombëtar, por politologu shqiptar tregon pse kjo gjë mund të ndodhë, përcjell "Kosova Sot Online".

Nuk mund të bashkohet nga pikëpamja e të drejtës ndërkombëtare me asnjë shtet tjetëras me Shqipërinë, për sa kohë që Kosova nuk është anëtare e OKB-së, kështu ka thënë pedagogu Enver Bytyqi.

“Ne po merremi shu më me simbolikat dhe shumë pak ose aspak me përmbajtjen e punës të qeverisjes, të rendimentit, të asaj çfarë prodhojnë institucionet, çfarë janë 365 ditët e vitit dhe jo vetëm një ditë e shpalljes së pavarësisë.

Duke e marrë vetëm me simbolikat, udhëheqësit tanë, liderët tanë po thirren për t’u mburrur me historinë tonë dhe për të premtuar parajsën në të ardhmen. Elitat në Shqipëri janë të interesuara për t’u marrë me simbolikat e të shkuarës, dhe t’i bëjnë njerëzit të harrojnë të tashmen. Sa i përket çështjes së bashkimit, përsa kohë që Kosova nuk është anëtare e OKB-së, nuk mund të bashkohet nga pikëpamja e së drejtës ndërkombëtare as me Shqipërinë, as me Maqedoninë, as dhe me Malin e Zi.

Një nga zyrtarët e të drejtës ndërkombëtare, Kosova për t’u bashkuar me një shtet tjetër duhet të jetë dakord shteti nga i cili shkëputesh, shteti me të cilin bashkohet dhe popullsitë e tyre. Në këtë rast Serbia duhet të jetë dakord”.

(Kosova Sot Online)