Erdogan: Turqia ka arritur kulmin e suksesit në këtë fushë

  • A.P /
  • 29 November 2022 - 14:52
Erdogan: Turqia ka arritur kulmin e suksesit në këtë fushë

Turqia po sheh shifra të larta në sektorin e turizmit pavarësisht nga pasojat nga pandemia globale, tha presidenti turk Erdogan, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

“Edhe pse ndaluam gjatë periudhës së pandemisë globale, të gjithë po përjetojmë pikën kulmore të vendit tonë si për sa i përket numrit të turistëve ashtu edhe të ardhurave nga turizmi”, tha Recep Tayyip Erdogan në Asamblenë e Përgjithshme të 7-të të Përgjithshme të Federatës së Hotelierëve Turk në kryeqyteti Ankara.

Erdogan shtoi se Turqia u ngjit në vendin e katërt në botë për sa i përket numrit të turistëve në vitin 2021 dhe në vendin e tetë në të ardhurat nga turizmi, gjë që ai e cilësoi si një shenjë se vendi do të arrijë një pozicion edhe më të mirë këtë vit.

Ai theksoi se Turqia është e përshtatshme për zhvillimin dhe rritjen e sektorit të turizmit me të gjitha rajonet dhe qytetet e saj.

“Në këtë periudhë ku konkurrentët tanë në turizëm kanë humbur vrullin për shkak të efekteve të krizës globale, rruga jonë për t’u ngjitur në lidershipin botëror është e qartë duke punuar shumë më shumë”, tha presidenti.

Türkiye synon të shmangë humbjen e mundësive duke e vendosur vendin në qendër të një arkitekture globale, politike dhe ekonomike të riformësuar, shtoi Erdogan.

(Kosova Sot Online)